Pages

Kontakt

 

Majitel : Petr Markovský
Telefon : 602 581 344, 608 156 164
Provozovna Hraběšice 54
78815
email : petr.markovsky@tiscali.cz

Nabídka

  • Zapůjčení sudů
  • Odvoz Vašeho kvasu
  • Šrotování ovoce
  • Umělé stárnutí destilátu ultrazvukem

Zahájen příjem celého ovoce (jablka,hrušky, švestky, třešně, višně a jiného) na pálení.

Palírna Hraběšice

Záruka kvalitního destilátu

Vítejte na stránkách palírna Hraběšice

Zralý ovocný kvas nejprve vyčerpáme z dovezených nádob a předehřeme jej,poté ho přepustíme do vypláchlého surovinového kotle,poté se kotel uzavře a uvede se v činnost míchací zařízení,které zabraňuje připálení  kvasu.Obsah kotle se uvede do varu.Destilace musí probíhat  pomalu a stejnoměrně.Z varného kotle se při destilaci vedou lihové páry do klobouku,dále jsou lihové páry vedeny do chladiče,kde se kondenzují a mění se v lihovou kapalinu(lutr),která se přes epruvetu odvádí do sběrné nádrže.Po skončení destilace se ovocný kvas(výpalky),vypustí do sběrných jímek.Po vypuštění lutru ze sběrné nádoby do rektifikačního kotle se obět uvede  obsah  pomalu do varu.Při rektifikaci jde o oddělení nevhodných látek od vlastního kvalitního destilátu(oddělení úkapů a dokapů od jádra).Lihové páry vytvořené v rektifikačním kotli se shromaždují  v klobouku a odcházejí do chladiče,kde opět kondenzují a putují do lihového měřidla a z měřidla do připravené nádoby.Při rektifikaci se destilát rozděluje  na tři frakce, a to na úkap,střed a dokap.Úkap a dokap se od jádra oddělují.Vlastní destilát pak na přání zákazníků se naředí.Celá kolona  a veškeré potrubí je vyrobeno z mědi.